Tänään ei ole käyty lenkillä eikä tehty mitään koirien kanssa, kun niillä on ollut tekemistä ilman ihmistäkin. Meillä oli Mian ja Jonin koirulaiset hoidossa Mian muuton takia, eli täällä oli Hippu & Jesse & mäyräkoira Alma. Koirat väsyttivät itse itsensä leikkimällä keskenään (lähinnä "nuoriso" eli Iisa&Hippu&Alma). Hulda taasen käytti ääntään (kuten yleensä kun meillä on vieraita kylässä) eli haukkui puoli päivää. Jesse otti lungisti ja nukkui enimmän aikaa.

Laitan pari kuvaa "vieraista".

1866067.jpg

1866081.jpg

Illalla tuli koiranomi Emmi hieromaan koiria. Ensiksi "käsittelyyn" pääsi (tai joutui) Iisa. Tämä oli nyt toinen kerta kun Emmi hieroi Iisaa, ekalla kerralla kesäkuussa kun Iisalla oli juoksut, Iisa oli mielestäni hyvin hermostunut eikä tykkänyt yhtään kosketuksesta. Tällä kertaa meni paljon paremmin. (joskin voisin todeta että olosuhteet olisivat paljon rauhallisemmat, jos ei olisi viittä koiraa samassa huoneessa!) Emmi kertoi että Iisalla oli selkä melko jumissa. Hän sai sen onneksi hierottua hyvin. Samoin Iisan takareidet olivat melkoisen juntturassa, mutta osaava hieroja tietää mitä tekee ja uskon ja luulen että nekin tulivat kuntoon.

Meille korostettiin Hu-Pun ohjaajien puolesta tosi paljon ennen agilitytreenejä tapahtuvan lämmittelyn merkitystä. Eli koiraa tulisi mielellään juoksuttaa (tai siis hölkkyyttää) vähintään 15 min, mielellään puoli tuntia ennen treenejä, jotta lihakset lämpiävät. Sama tulee tehdä treenien jälkeen. Teoriaohjaajamme Miira sanoi että jos ei ole aikaa lämmitää koiran lihaksia, ei ole myöskään aikaa treenata agilityä. Tämä jäi hyvin elävästi mieleen ja vaikka olenkin Iisaa lämmitellyt, niin tulipa hieronnan aikana mieleen, että pitää ottaa toi alku- ja loppulämmittely vieläkin tarkemmin!!

Eli tämä oli pakko kirjoittaa juuri sen takia ettei kukaan saisi sitä harrastuskaveriaan voimaan fyysisesti huonosti sillä ettei jaksa nähdä vaivaa ton lämmittelyn suhteen! Eli torstaina täytyy lähteä vielä hieman aikaisemmin Savisaareen ja ottaa vähän isompi lenkki ennen treenejä.