Joo, menihän tossa taas tovi viimeisen kirjoittelun jälkeen. Tuntuu että aina on kiire ja kiire, vaikkei sitten olisikaan...mutta joskus on vaan niin kiva pötkähtää sohvalle ja ottaa koirat kainaloon ja vain nauttia joutenolosta... niin että se on kai mennyt tämän blogin kirjoittamisen edelle.

No, nyt voi sitten kirjoittaa menneistä parista viikosta.

Iisan kanssa päästiin aloittamaan kisavalmiit-ryhmässä agility. Treeniaikamme on sunnuntaisin klo 19.30-21.00. Meidän ryhmälle on käynyt iso onni, kun saimme vetäjiksemme Miiran ja Jennin. Heti ekalla tunnilla saimme kullanarvoisia neuvoja ja vinkkejä, jotka (yllätys yllätys) olivat ohjaamiseen liittyviä. Ekalla kerralla teimme radan, jotta vetäjät pystyivät katsomaan millä tasolla olemme ja mitä suunnilleen osaamme. Rata oli vaihteleva, siinä oli hyppyjä, kontakteja ja putkia. Iisa meni suht ok pitkähkön tauon jälkeen, vaikkakin halli on iso ja siellä kaikuu, siellä on paljon hajuja yms., joten koirat olivat hieman hämillään koko tilasta ja Iisakin lähti "haahuilemaan", kun piti paikkoja tutkia. Lisäksi kun Iisa joutui vuoroaan odottamaan, SE RÄKSYTTI, siis oikein kunnolla. Tietty haukkui siellä muutkin, ja meille kaikille sanottiinkin että seuraavalla kerralla on asialle tehtävä jotain (suihkepullo, sitruunapanta tms. mukaan). Mutta olipa kiva päästä taas treenaamaan!

Viikolla ollaan lenkkeilty ihan hyvänmittaisia lenkkejä. Välillä Iisa on lähtenyt jänisjahtiin ja melkein aiheuttanut minulle sydänkohtauksen kun en tiennyt minne asti se jänöpupun perässä loikkii, mutta onneksi kaikki päättyi hyvin. Huldakin on sen hammaslääkärin jälkeen ollut hyvin pirteä ja halunnut olla touhuissa mukana. On se käynyt lähemmäs tunnin lenkilläkin...siis kun ikää on vasta se 14 v 5 kk.

Pirjo&Lenni, Mia&Hippu, Sari&tytöt, Raija&Ella, Iisa&minä päätettiin porukalla varata vuoro kymmeneksi kerraksi Hukka-hallilta, joten saatiin nyt toinen agi-treenivuoro / vko. Sen paikka on yleensä lauantaisin ja viime lauantaina olikin eka kerta. Siellä treenailtiin aluksi kaikki yhtäaikaa ja tunnin puolivälissä kasattiin pienehkö rata. Rata muodostui lähinnä hypyistä ja oli tosi ihanaa kun sai seurata muiden tekemisiä, yritää hieman neuvoa ja ottaa muiden neuvoja vastaan. Ihan huippua treenailla samanmielisten ihmisten kanssa! (Tässä täytyy lauantain osalta hehkuttaa myös, että kävin aamulla esteratsastuskisoissa "vanhalla kisatykilläni" Pekolla Sotkannimen Pikku Pihalla, jossa saatiin puhdas rata ja ruusuke, koska kaikki puhtaan radan tehneet olivat Ykkösiä. Kilpailukokemus on aivan onnenomiaan tulevaa agi-kisaamista varten ja oli superia että Heidi&Myssy ja Jenna&Vili tekivät myös puhtaat radat..Hanne ratsasti myös hienosti, mutta valitettavasti yksi puomi tippui.)...mutta sitten taas agilityyn...

Sunnuntaina oli toinen ohjattu treenimme. Aivan mielettömän hyvä harjoitus, jonka oli Mustosen Matti tehnyt edelliselle ryhmälle. Hyppyjen ja putkien kautta treenattiin irtoamista. Iisa on hyvä näissä, koska se hakee esteille niin itsenäisesti. Ja se rakastaa putkia ja hyppimistä. Jos Iisalla ei olisi ohjaajaa, niin se olisi varmaan kohta jo ihan valmis kisoihin, mutta onneksi ohjaaja hidastaa tätä kehittymistä suurin harppauksin. Minulle näytettiin kädestä pitäen miten asioita pitää tehdä, mutta kun se on välillä niiiiin hemmetin vaikeaa osata ohjata omia käsiä. Kun teimme rataa pätkissä, niin kaikki ei mennyt ihan ok, mutta kun päästiin tekemään koko 15 esteen rata, niin Iisa oli mahtava. Se meni esteet oikein, vaikka minä valssasin päin... ja jäin seisomaan paikoilleni ihaillen koirani menoa kun se suoritti esteitä oikeassa järjestyksessä! Aika hyvin!

Mutta kuin pisteeksi iiin päälle, teimme radan toistamiseen ja sain sitten valssit onnistumaan kohdilleen joten tuloksena tyytyväinen koira ja emäntä! Olisi kisoissa tullut niinsanottu nollarata.

Ja koska minulla oli lauantaina harjoituksissa suihkepullo mukana ja jouduin sitä pariin otteeseen käyttämään, kun Iisa räksytti, ei haukkumisen suhteen ollut nyt treeneissä mitään ongelmaa. On se viisas toi minun koirani!

Agility on aivan järisyttävän hauskaa!!!!

Ja seuraavaksi kuva kauniista koirastani (herkkähermoiset älkää järkyttykö!)

2040038.jpg