Laitan tähän heti alkuun linkin Krumin blogiin, jonne Esa on kirjoittanut hieman enemmän tulevan kesän Agirotutapahtumasta ja siitä, miten me sinne tarvittaisiin jäsen agirotujoukkueeseen!!! Eli jos sinä ja koirasi (joka ei ole kisannut virallisia kisoja!!!) olette vailla joukkuetta / tunnet jonkun em. tilanteessa olevan, niin postia ehdottomasti tännepäin!!! Joukkueessa on siis tällä hetkellä Iisa-äippä ja pojat Into&Krum. Kaikki ovat medi-koiria... Tässä sitten linkki Krumin blogiin: www.krumilus.blogspot.com

Ja sitten muuta päivitystä;

Sunnuntaina osallistuttiin Savikon Sepon valmennukseen:-) Iisa oli vuorossa heti aamulla ja siitä ei sitten sen enempää... se päätti olla taas päällikkö, se komensi ja se ei irronnut ja sen kanssa ei vaan onnistunut. Treenien välillä kävin kotona ja oikeasti masensi niin paljon, että meinasi itku päästä...mutta ei se niin vakavaa ole, ei saa olla; välillä vaan ottaa rankemmin epäonnistumiset:-( Hain siis sitten Inton ja jatkettiin valmennusta. Into on vielä nuori ja ei se paljon osaa. Valmennukseen mentiinkin ihan vihjeitä hakemaan miten edetä jatkossa.

Into oli ihanan innokas. Toki siellä piti toistaa asioita ja tehdä uusiksi; mutta sen kanssa tekemisestä jäi hyvä mieli. Ja kun Seppo vielä sanoi, että hyvällä mallilla ollaan niin päivä oli pelastettu. Kiitos, oli tosi hyvä, antoisa ja kiva valmennus. Nyt sitten ohjaaja keskittyy pitämään selkänsä suorassa. Jokainen joka näkee meikäläisen kyyristelevän treeneissä / kisoissa / missä vaan, niin saa huutaa "SELKÄ SUORAKSI!!!"

"selkä suoraksi"

Valmennuksesta jatkettiin mökille... Eli nyt kolmatta kesää lomaillaan Vehmersalmella ja meillä on siellä ruhtinaallisesti kokonainen saari käytössä. Siellä on kaksi mökkiä, joista toinen on vuokralla minulla&Janilla&koirilla ja toinen on sitten minun vanhemmillani. Jäätiin yöksi su-ma; tultiin ma Kuopioon ja sitten takasin möksälle; josta palasimme juuri pois. Jani kävi sieltä töissä ja mun isä oli mukana; meillä oli siis päivisin seuraa. SIELLÄ ON NIIN IHANA OLLA<3! Kuvia mökiltä laitan tänne myöhemmin.

Lisäksi mökkeilyssä on se hyvä puoli, että sieltä on reilun 10 min ajomatka Kuttukuuhun. Kuttukuu on siis Kumpusalmen Sinikan omistama lammastila, jossa me olemme Iisan kanssa käyneet paimentamassa lampaita. Ja tottakai Inton sitten ilmoitettiin kanssa kurssille. Into on ollut mukana ihan muutaman viikon ikäisestä asti; ei tietenkään paimentamassa, mutta kun olemme siellä Iisan kanssa olleet, niin aina se siellä on jossain pellonlaidalla keikkunut. Maanantaina me sitten aloitettiin;

Se hämmästytti ja kummastutti minua. Into oli rauhallinen; sen ei tarvitse kummastella lampaita, se ei uhitellut, se ei pelännyt... se meni niiden perässä; jos joku lammas kääntyi ympäri haastamaan Intoa, se vain katsoi lammasta, seisoi ja katsoi niin kauan että lammas jatkoi matkaa ja Into perässä... Se ei aiheuttanut mitään reaktiota lampaissa. Se oli oikeasti niin HIENO!!! Meidän kouluttajana tällä ekalla kerralla (olimme metsässä) toimi Anniina, ja hän oli sitä mieltä; että koiran täytyy olla todella vahva, että se pystyy tollaiseen... Miun Into<3 Saa nähdä miten ensi kerta menee, mutta ainakin tästä ekasta kerrasta jäi niin hieno fiilis!

Tiistaina Sinikalla oli pienimuotoinen näytös tilallaan ja oltiin siellä Iisan kanssa mukana. Ekaa kertaa tänä kesänä Iisa pääsi paimentamaan ja se haki ison lauman aitauksesta ja siirsi sen pellolle. Ja ei se asiaa ollut unohtanut; se toimi hienosti! Into siellä mennä hurvitteli joukon jatkona... mietin että jos se jää lampaiden jalkoihin, mutta siellä se mennä viipelsi kuin lammaskoira konsanaan!!! Ihana päivä!

Ja keskiviikkona olikin sitten Iisan varsinaiset treenit. Aloitettiin uutena juttuna eteenpäinajo. Eli jos tähän asti ollaan kuljettu niin, että minä menen kärkenä; sitten tulevat lampaat ja lopulta koira, niin nyt sitten koko asetelma menee uusiksi. Eli nyt perää pitää ohjaaja, sitten menee koira ja edessä lampaat. On se kumma, mutta Iisa sitten jollaintasolla ton keksi. Se irtoaa hyvin ja liikkui ihan oikein. Väliin se nousee liian korkealle ja menee viimeisen lampaan ohi, mutta hyvillä ohjeilla jäi kyllä SUPERHIENO olo!!! Kiitos Maikku ja Sinikka<3

Ja nyt on koirat väsyneitä; ja saavat nukkua ihan rauhassa ainakin viiteen asti. Sitten on omat agitreenit vuorossa. Otetaan rauhallisesti ja koirien ehdoilla; pakko vaan käydä "viimeistelemässä", kun la on kisat:-) 3 starttia Iisan kanssa.

Ja arvatkaapa mitä!!! Meille tulee huomenna vieraita! Sanna&Esa&Krum&muut koirulit. Jippii!!! Tervetuloa:-)