Onpa ollut ihan järjettömän kiireinen viikko ja Iisan ja Huldan kanssa puuhastelu on jäänyt nyt tätä sunnuntaita lukuunottamatta ihan lenkkeilyn tasolle. Emäntää ovat liikuttaneet ratsastusharrastus (ti ja pe) sekä agilitykilpailut. Torstaina oli meidän treeniryhmän vuoro olla järjestämässä seuramme Hukka-Putken epävirallisia kilpailuita Huppeleita ja eilen la olin talkootyövoimana ihan virallisissa kisoissa Sorsasalossa. Ihan tähän liittyen täytyy todeta, että laji on kyllä niin äärettömän mukava ja katsojaystävällinen, mukaansatempaava. Aika kuluu kuin siivillä kun näkee niitä erilaisia suorituksia.

Mutta vihdoin tänään päästiin lähtemään sitten kentälle Savisaareen. Jani lupasi lähteä kameran ja Huldan kanssa mukaan ja vielä kun Mia halusi lähteä Hipun kanssa harjoittelemaan, niin meitä oli mukava joukko.

1829270.jpg

Jani & Hulda & Iisa "katsomossa"

Ajattelin lähinnä ottaa kontakteja (sillä kisoja katsoessa tajuaa ettei niistä ikinä toitoteta liikaa, vaikka välillä tuntuukin että onko ne tosiaan niin tärkeitä...ON NE) kaikilla mahdollisilla kontaktiesteillä. Lisäksi laitoimme Mian kanssa kentälle pussin ja putken. Hyppyjä emme tällä kertaa ottaneet.

Seuraavassa tarkemmin esteittäin se mitä tänään tuli tehtyä/opittua:

A-este: tein tätä alkuun hihnan kanssa. Laitoin makupalat maahan alastuloon ja kumma kyllä kontakti on jollaintavoin aika hyvin hallinnassa, sillä Iisa useammin pysähtyi takajalat kontaktille kuin että ei olisi pysähtynyt. Onnistui myös ilman hihnaa.

1829275.jpg

Puomi: menee vielä paremmin hihnalla kuin ilman, sillä vauhti kiihtyy esteellä liikaa, jolloin Iisa ei malta pysähtyä kontaktille. Jos olen tarpeeksi lähellä (siis ilman hihnaa) ja saan vauhtia pois, niin kontaktin ottaminen onnistuu hienosti. Eli taas päästään siihen että vika on ohjaajassa!!!!

Keinu: olen hieman varoen tähän esteeseen suhtautunut ja en ole antanut sen tulla vapaasti maahan kun Iisa on seissyt siellä laudalla. Tänään se ikäänkuin pääsi varkain pamahtamaan maahan ja yllätyksekseni Iisa ei ollut moksiskaan, halusi vaan uudestaan ja uudestaan ottaa esteen. Mennään tätä vielä hihnan kanssa, ettei Iisa opi hyppäämään laudalta sivuun. TÄMÄ OLI TÄMÄN PÄIVÄN KOHOKOHTA ja nostattaa taas toivoa siitä että päästään joskus radalle asti...

Pussi ja putki menevät Iisalta loistavasti koska se rakastaa niitä, eli nämä esteet ovat ikäänkuin "palkinto", eli aina välillä päästän Iisan juoksemaan niistä läpi.

1829279.jpg

Pujottelu: ollaan jonkin verran harjoiteltu kotona, ja 12 keppiä Iisa menee hienosti. Ohjaajan pitää tätä kädenliikettä ja vartalonhallintaa opetella, sillä en osaa osaa ohjata koiraa kuin vaan toiselta puolelta keppejä...se ei vaan onnistu vaikka olen kuinka yrittänyt....mutta pikkuhiljaa...  Lisäksi Iisalla ei ole vielä sellaista varmuutta että eka keppi jäisi aina sen vasemmalle puolelle, vaan jos yhtään hutiloin, niin pujottelu saattaa lipsahtaa alkavaksi kepin väärältä puolelta (eli taas saa syyttää ohjaajaa)

1829283.jpg

Rengas: Tämäkin on pienoinen murhe, sillä Iisan mielestä on hauskempi hypätä renkaan ja kehikon välistä kuin renkaan läpi. Pidänkin renkaan ympärillä esteitä, jottei se pääse hyppäämään väärästä kohtaa.

1829284.jpg

Tässäpä suurimmksi osaksi tämän päivän anti.

Meidän vanhuskin pääsi vähän treenaamaan ja laitan tähän kuvan Huldasta...SIIS 14 VUOTTA JA KAKSI KUUKAUTTA JA AGILITY-KENTÄLLÄ....

1829289.jpg

 

1829292.jpg

 

Ja Hippu toimi hienosti! Mia kertoo Hipun sivuilla omista treeneistään.

1829295.jpg

Hippu poistuu putkesta..

Kiva päivä kaikenkaikkiaan ja koirat nauttivat ihan hurjasti.

Otin vielä Iisasta yhden "poseerauskuva", kun harjoiteltiin hieman ensi viikonlopun näyttelyä varten...

1829296.jpg

Kuvia laitan sitten tonne KUVIA kohtaan, mutta muutama näkyy tässäkin.