Voi itku, nyt se viimeinen kerta on käyty ja tämä kurssi loppuun suoritettu. Oli niin mukavaa ja aivan mahtavat kurssikaverit! Ja tietty ihana ohjaajamme Henna, jolta ei hermot menneet kertaakaan meidän kanssamme (tai jos meni, niin ainakaan minä en sitä huomannut...!=) Kiitos teille kaikille, varmasti vielä tavataan lajin parissa!!!

Mutta sitten paluu torstain harjoituksiin...

Tehtävänä oli helpohko möllirata, joka koostui yhdeksästä esteestä. Järjestyksessa esteet olivat: 1. Hyppy 2. Pussi 3. Pituus 4. Hyppy 5. Putki 6. Hyppy 7. Rengas 8. Putki 9. Puomi. Koska rimat olivat medien korkeudessa, niin aloitimme Iisan kanssa harjoituksen. Rata oli tosiaan helpohko, eli esteet olivat hyvin järjestyksessä, eikä tarvinnut suuria suunnanmuutoksia (putki käänsi koiran suunnan) tai vaikeita valsseja tms.

Iisa meni radan hienosti ja nopeasti ja puomillakin saatiin aikaan kontakti. Meillä on vaan sellainen pulma, että Iisa ei hypännyt renkaan läpi, vaan se menee renkaan ja kehikon välistä...perhana. Kun treenataan pelkästään rengasta ilman vauhtia, se menee ongelmitta, mutta kun tehtävään tulee vauhtia, niin hyppy lipsahtaa väärästä paikasta. Tätä estettä harjoiteltiin ja otettiin taas koko rata...samalla lopputuloksella. Loppujen lopuksi laitettiin renkaan viereen estetolpat ja "tukittiin" kehikon ja renkaan väli, jolloin Iisa meni oikein. Iisan kanssa on kiva mennä rataa, kun se haluaa kovasti esteet ylitää ja läpäistä, joten ohjaajan tarvitsee vain nopeaan juosta mukana ja muistaa oikea-aikasesti antaa tehtävän käsky.

Kun me kaikki kurssilaiset olimme radan suorittaneet, Henna meitä kovasti kehui ja kertoi että edistystä olimme kaikki kurssin aikana saavuttaneet paljon. Oli kiva kuulla ja tästä saa tosiaan kiittää Hennaa, sillä mielestäni hän on todella hyvä ja inspiroiva ohjaaja!

Meille jäi vielä radan suorittamisen jälkeen hiukan aikaa, joten pääsimme kokeilemaan keppejä. Laitettiin Hyppy, Kepit, Hyppy ja jokainen meni ne kahteen suuntaan. Iisan kanssa on niin upeaa mennä kepit, kun se rakastaa pujottelua. Meillä on ollut omien treenien aiheena ohjaus kummaltakin puolelta keppejä, ja jotain edistystä on tapahtunut, sillä Iisa meni hienosti kumpaankin suuntaan! Nämä pienet edistysaskeleet antavat aivan kamalan paljon puhtia harjoitteluun, kun huomaa ettei mikään ole mennyt hukkaan.

Treeniä nimittäin aiotaan jatkaa niin kauan kun esteet ovat kentällä käytössä ja ilmat sen sallivat. Laji on niin mukava ja Iisa nauttii päästessään kentälle. Sain juuri viestiä loppuviikosta että me pääsemme Iisan kanssa jatkokurssi kakkoselle kevätpuolella, joten onneksi tiedän että ohjattuna pääsemme edelleen jatkamaan "uraamme". Maanantaina on ne tasokokeet (aaapuuuva!!!), ja niihin käytiin tänään lauantaina harjoittelemassa Savisaaressa, mutta se kertomus tulee eri otsikon alla...

KIITOS HUPUN JATKOKURSSI 1 OSALLISTUJAT JA OHJAAJA HENNA! OLI TOSI KIVA  JA OPETTAVAINEN KURSSI !