Eilen perjantaina meillä oli tokotreenit Mian johdolla. Iisa oppii koko ajan pienin askelin.

Sivullemenoa pitää tehdä seinän vieressä, sillä se ei osu aina ihan kohdalleen, vaan Iisa joko istuu vinoon tai sitten se jää liian taakse. Seinä helpottaa tekemistä huomattavasti.

Seuraamisessa Iisalla on ollut tapana edistää, eli se kulkee liian edessä minuun nähden. Mia neuvoi, että sitä pitää treenata ympyrällä, jossa koira kulkee ohjaajan "ukopuolella", eli se joutuu kiertämään pidemmän matkan kuin ohjaaja. Kuinka ollakkaan, se auttoi jo ekan kerran jälkeen ja seuraaminen menee kerta kerralta paremmin.

Istu-maahan-seiso- komennot alkavat jo sujumaan, mutta toki näissäkin on hienosäätöä paljon.

Liikkeestä maahanmenoa harjoitellaan jatkuvasti kuten myös liikkeestä seisomaan jäämistä.

Paikkamakuut menivät eilen aivan loistavasti. Kokeilin eilen jopa sitä että menin seinän taakse piiloon siten, ettei Iisa minua lainkaan nähnyt, ja lopputulos oli se, ettei koira hievahtanutkaan paikaltaan. Upeaa. Tosin kun vapautin liikkeen jälkeen Iisan, niin sen oli aivan pakko käydä tarkastamassa se paikka minne menin piiloon, eli se kävi "nurkan takana" ja tuli hetimiten takaisin.

Eilen harjoiteltiin myös hyppyä ekaa kertaa ja luulen että pienellä harjoituksella se tulee olemaan ihan jees, koska hyppy-käsky on agilitystä tuttu ja koira rakastaa hyppäämistä.

Äsken tultiin sitten agilityharkoista ja koska otettiin siellä muutamia kuvia, niin ajattelinkin kirjoittaa heti blogiin ja pari kuvaa lisätä. Nämä kuvat ovat Pirjo Itkosen ottamia.

2046125.jpg

Kuva Pirjo Itkonen

Harjoiteltiin sitä samaa irtautumistehtävää kuin meillä oli ohjatuissa treeneissä sunnuntaina, eli hyppyjä-putki-hyppyjä. Iisa ei koko aikaa jaksanut täysillä keskittyä (johtukohan eilisestä tokosta?), mutta välillä se meni aivan mainiosti. Taas sain tuta sen vauhdin pitkästä aikaa, sillä vaikka loppusuoran (jossa kaksi hyppyä) juoksin niin kovaa kuin kintuista lähti irti, niin en millään pysynyt Iisan perässä... Onneksi ne esteet houkuttelivat sitä hyppäämään...

2046129.jpg

Kuva Pirjo Itkonen

2046130.jpg

Kuva Pirjo Itkonen

2046133.jpg

Kuva Pirjo Itkonen

Tämän harjoituksen lisäksi otettiin kontakteja, lähinnä puomilla pari kertaa ja keinulla muutaman kerran. Käytän kontaktiharjoituksissa hihnaa, jotta ne saataisin varmoiksi. Lisäksi kokeiltiin haltuunottoa lopputunnista ja huomattiin että sitä asiaa täytyy alkaa työstämään. Eli ensi kerralla "omissa" treeneissä otetaan haltuunottoa.

Kiitos mukavista treeneistä Pirjolle, Mialle, Sarille ja Raijalle!

Huomenna jatkuu ohjatuilla treeneillä ja niistä kirjoitellaan myöhemmin.

Vielä yksi kuva Iisasta:

2046147.jpg