Nyt on sunnuntai-ilta ja kello lähes puoli 11. Väsymys on huikea ja ajatus ei kulje mihinkään, mutta koska noita videoita latailin nettiin, niin linkitän ne tänne. Vielä sieltä osa puuttuu ja ne sitten tulee myöhemmin:-)

Aloitetaan torstailta: kävimme varikkokoiran roolissa (Iisa) katsomassa HCT-koiria eli kyseessä Herding Capability Test. Hienoja koiria, hienoja onnistumisia. Tähän meidän piti Inton kanssa osallistua, koska sen kanssa ollaan ruhtinaalliset 9 kertaa käyty paimentamassa...mutta Sinikka sanoi, että ihan turhaan me sinne mentäisiin... Into on ollut mukana "paimenporukoissa" ihan pennusta ja sille paimennus on aina ollut ihan luontaista...

...joten pe-aamuna mentiin ja täytettiin tiedot luokkaa JHD (Junior Herding Dog) varten. Tässä on videot. Into on "pellossa kasvanut", kuriton kakara. Se ei tarkoita kenellekkään pahaa, mutta se on mahdottoman energinen ja iloinen ja touhukas koira... Kuten videoissakin näkyy. Linda Rorem, tuomarimme USA:sta joka kasvattaa shelttejä, kommentoi Intoa:"Very nice dog, happy worker"... Ja ihana oli, kun Linda niin tykkäsi Inton luonteesta


Into on nyt JHD, se suoritti kaksi rataa hyväksytysti, sai 2 legiä, ja ohjaaja/kasvattaja/omistaja on jälleen maailman onnellisin!!!

La-aamu oli sitten Iisan kisaurakan vuoro. Eka rata oli OHJAAJAN VIRHEIDEN SUMMA JA JOHTI HYLKÄYKSEEN ENNENKUIN PÄÄSTIIN EDES VAUHTIIN!!! Moni ei tiedä paimennuksesta ja moni pitää suunnilleen hienona niitä kuvia, jossa koira hyökkii lampaiden jalkoihin ja "lennättää" lampaita. Se on totaalisen väärä kuva lajista. Lampaat ovat tärkeitä, niitä ei kohdella MILLÄÄN TAVOIN VÄÄRIN, ja jos koira yhtää aiheuttaa vaaratilannetta, niin kisa on ohi. Ja näin kävi meille Iisan kanssa. Möhlin portin ihan 100%:sesti! Ja sitten laitoin Iisan kiertämään YHTÄ LAMMASTA, JOLLA EI OLLUT LAUMAA TURVANAAN... tuloksena lammas juoksi päin aitaa ja tuomari päätti lopettaa radan siihen:-( Iisa ei tarkoita pahaa, se ei onnistuisi mitään noille eläimille tekemään... mutta se lähti mihin kehoitin sen menemään, ja lammas meni suunnilleen paniikkiin...

 

 

Että mä kirosin ton radan jälkeen ja suunnilleen löin itseäni "turpiin". TAAS menin pilaamaan koiran taidot:-(

 Tokalle radalle lähdinkin fiiliksellä "PERKELE"... En siitä paljon muista; sen vain, että se sujui huolimatta siitä, että Iisa päätti lähteä tervehtimään Jania radan reunalle... Meillä oli tosi hyvä aika, ja Iisa toimi hienosti. Se käytti ääntään tarvittaessa (sai jääräpäälampaat, jotka jäivät syömään; liikkeelle) ja se teki niinkuin ohjasin. Ja ilo ja riemu oli suunnaton radan jälkeen!!! Riemu siitä, että Iisa pääsi näyttämään että se oikeasti osaa; en sabotoinut sen taitoja!!!

 

Ihana viikonloppu, tänään oltiin varikkokoirana Iisan kera...noi kaverit on ihan väsyneitä ja nauttivat nukkumisesta:-) Lähdempä tästä itsekkin, kun aamulla kutsuu jälleen työt. Sitä ennen toivotan vielä suuret onnittelut ihanille Jaanalle&Murulle&Sanille (ootte aivan mahtavia!!!), Terhille&Hannulle&koiruleille, Annelle&Tikrulle, Ninille&Oikulle, Anninnalle&Pokelle, Sinikalle&Weedylle, Olille&Muskalle JA KAIKILLE MUILLE IHANILLE PAIMENNUSKAVEREILLE!!!

Vielä tänä syksynä jatketaan, mutta suuremmat suunnitelmat kohdistuvatkin sitten jo ensi kesään... Iisalle pitäisi ainakin se toinen legi HRD1 radalta saada...ja jospa sitä voisi jo kakkostakin harkita:-)

Videot eivät nyt sitten halua tehdä yhteistyötä, joten ne linkitetään myöhemmin...